Madagaskar je "miniatúrny kontinent", ktorý doslova preteká exotickými formami života, z ktorých mnohé sa nachádzajú iba na tomto ostrove. Existujú zaniklé sopky a vysoké hory, údolia a rieky, dažďové pralesy a polopusty. Nie sú tu skoro žiadne luxusné hotely v Madagaskare: toto je miesto pre tých, ktorí hľadajú nové dojmy a sto percent exotiky.
- Bezpečnosť turistov na Madagaskare
Zločinná zastávka v hlavnom meste je pomerne pokojná, ale existujú určité bezpečnostné problémy. Turisti by preto nemali mať so sebou veľa peňazí a ponechávať cennosti bez dozoru. Odporúčame vám, aby ste si pozreli sprievodcu. V provinciách je situácia vo všeobecnosti pokojnejšia, ale postupujte podľa odporúčaní.
Odporúčame turistom, aby pred návštevou krajiny užívali antimalarické tablety. Okrem toho je potrebné dodržiavať základné bezpečnostné opatrenia: uistite sa, že v miestnosti nie sú komáre a vyhnite sa im ak to ide.
Surová voda na ostrove nemôže byť v žiadnom prípade pitná. Voda používaná na pitie, čistenie zubov alebo výrobu ľadu musí byť prevarená.
- Madagaskarské podnebie
Tropický a rovníkový monzún. V rôznych častiach ostrova sa podnebie môže veľmi líšiť. Priemerná teplota v hlavnom meste je +18 ° C, na pobreží – +24 … + 26 ° C. Pobrežné oblasti ostrova často trpia ničivými cyklónmi.
Najhorúcejšie oblasti ostrova sú severozápadné pobrežie a plošina Bemaraha, kde priemerná teplota dosahuje +34 ° C. Na vrcholoch horských pásiem sú výrazné poklesy teploty a mrazy.
- Nakupovanie
Obchody sú otvorené od pondelka do piatku od 8:00 do 17:00 do 17:30, v sobotu od 8:00 do 13:00. V nedeľu väčšina obchodov nefunguje. V južných a juhovýchodných regiónoch krajiny sú takmer všetky maloobchodné predajne zatvorené pre dennú siesta od 12: 00-13: 00 do 15: 00-16: 00.
Môžete sa vyjednávať takmer všade, ale obyvatelia zvyčajne sotva vyjednávajú. Predajcovia zriedka podvádzajú alebo nafúknu cenu, keď vidia cudzinca, takže ceny všade sú viac alebo menej adekvátne.
- Kuchyňa a reštaurácie
Základom madagaskarskej kuchyne je ryža podávaná so zeleninou a veľmi korenistou paprikou, kukuricou, zebu mäsom, rybou, plátkami syra a korením. Jedlá sú zvyčajne veľmi korenené. Medzi najznámejšie národné jedlá patrí ravititu (hovädzie filé s kašou a kokosovými listami) a rumazawa (mäsový guláš s paradajkami a korením). Fanúšikovia európskej kuchyne ocenia miestnu husiu pečeň.